Pályázati beszámoló – külterületi helyi közutak fejlesztése VP6-7.2.1.1-21

a Kedvezményezett neve: Valkó Nagyközség Önkormányzata
a pályázati felhívás neve, kódszáma: Külterületi helyi közutak fejlesztése, VP6-7.2.1.1-21
a projekt címe: Valkó Nagyközség külterületi útfelújítási és útépítési munkái
a projekt azonosító száma: 3295427572
a szerződött támogatás összege: 290 478 845 Ft
a támogatás mértéke: 95%
a projekt tartalmának rövid bemutatása:
Településünk útfelújítási munkálatait kívánjuk elvégezni a Tóparti út és a Dányi út külterületi részein, továbbá útépítési tevékenységet a Határ, a Keszeg, a Hullám, a Sétáló, a Pihenő és az Üdülő utcák vonatkozásában, összesen 5,22 km-en újulnak meg önkormányzati utak, mely 232 db ingatlan megközelíthetőségét és 68 fő lakót érint. A beruházás következtében a jelenlegi rossz minőségű utak állapotát és tartósságát növeljük, illetve a vízelvezető rendszert renováljuk és alakítjuk ki.

A Tóparti részen megvalósított beruházással könnyítjük a lakosok számára a főutak és a belterület elérését, ahol hozzáférnek az alapvető szolgáltatásokhoz (bolt, gyógyszertár, iskola, posta, hivatal, tömegközlekedés, templom, vendéglátók stb.).

A Dányi út felújítása növeli a Dány-Valkó közötti lakossági forgalmat a rövidülő menetidő miatt, így az olyan szolgáltatások is elérhetővé válnak a lakosoknak, melyek jelenleg csak Dányban vagy az onnan elérhető településekben elérhető.

Másodsorban a gazdasági szereplők és az ő munkavállalóik mobilitását segítjük, illetve megteremtjük a fejlődésükhöz szükséges infrastruktúrát. Várhatóan 27 db vállalkozás elérhetősége javul ezáltal. A Tóparti, Keszeg, Határ és a Dányi utca település szinten jelentős gazdasági forgalmat bonyolít, mely a beruházást követően tovább emelkedhet, mert a megvalósuló kedvező infrastrukturális feltételek miatt újabb gazdasági szereplők megjelenését várjuk.

Harmadrészről a turizmus fejlesztésével a település látogatottságát és gazdaságát kívánjuk növelni, ezzel vonzóbbá tenni Valkót.

a projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.10.11

©2016 idStudio & SMThemes.com
IMPRESSZUM
Oldal info: [email protected]