2020. OKTÓBER 4-ÉN SZENT MIHÁLY NAPJÁRA ESEDÉKES BÚCSÚVAL KAPCSOLATOS DÖNTÉSEK

Tisztelt Lakosság!

A 2020. október 4-én Szent Mihály napjára esedékes BÚCSÚ idei megrendezésének körülményeiről az alábbi tájékoztatást kívánjuk adni:

Ahogy az mindenki előtt ismeretes a Kormány az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány következményeinek elhárítására, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére 283/2020. (VI.17.) Korm. rendeletében ismét járványügyi készültséget vezetett be.

A járvány gyors terjedése, valamint a fertőzöttek számának drasztikus emelkedése indokolttá teszi a fokozott elővigyázatosságot, ami a rendezvények megtartását illeti.

Idén ünnepelnénk templomunk fennállásának 200 éves évfordulóját. Az ünnepi szentmisét Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek celebrálta volna, aki a helyzetre való tekintettel azt kérte, hogy az ünneplést halasszuk a jövő évre. Bízva abban, hogy a járvány lecsengése után méltó módon, felszabadultan és kötöttségektől mentesen ünnepelhetjük meg e jeles évfordulót.

A hagyományos szentmise a szokott miserendben (délelőtt 11 órakor) természetesen megtartásra kerül a járványügyi előírások betartása mellett. Körmenet nem lesz.

A kirakodó vásár és vidámparki eszközök idén a járványhelyzet miatt a környező települések ezen a téren hozott döntéseit is figyelembe véve, nálunk is elmaradnak.

Nagy tisztelettel kérünk minden valkói családot, hogy most ünnepeljünk otthon. Ez mindannyiunk közös érdeke.

Mindenkinek jó időtöltést, békés ünneplést kívánunk!

Valkó Nagyközség Önkormányzata

©2016 idStudio & SMThemes.com
IMPRESSZUM
Oldal info: [email protected]