TERÜLETI KÖZIGAZGATÁSI ÖSZTÖNDÍJ 2018

A Miniszterelnökség a Területi Közigazgatási Ösztöndíjról és egyes kormányrendeletek módosításáról szóló 377/2014. (XII. 31.) Korm. rendelet 3. § a) pontja alapján pályázatot hirdet a 2018. évi Területi Közigazgatási Ösztöndíjra a területi közigazgatási életpálya iránt elhivatott, felsőfokú végzettséggel rendelkező fiatalok részére.

A Területi Közigazgatási Ösztöndíj a Kormány által alapított ösztöndíj, melynek célja a megfelelően képzett, szakmailag elhivatott, gyakorlati tapasztalattal rendelkező, a területi közigazgatás iránt elkötelezett szakember-utánpótlás biztosítása.

A Területi Közigazgatási Ösztöndíjprogram keretében a felvételt nyert ösztöndíjasok 12 hónapos szakmai gyakorlaton vesznek részt, heti 40 órás munkarendben, melyet Magyarországon, egy fővárosi vagy megyei kormányhivatalnál töltenek el. A gyakorlati helyeket a Miniszterelnökség ajánlja fel az ösztöndíjasoknak a kiválasztási folyamat eredménye és a befogadó intézmények igényeinek megfelelően. A résztvevők szakmai fejlődését a TKÖ Program teljes időtartamában mentorok segítik.

A TKÖ Program eredményes teljesítése esetén az ösztöndíjas számára lehetőség nyílik az állami tisztviselői karrier megkezdésére.

Pályázati feltételek:

  • a pályázat benyújtásakor be nem töltött 35. életév;
  • cselekvőképesség, büntetlen előélet, magyar állampolgárság;
  • felsőfokú iskolai végzettség1 (BA/BSc, MA/MSc, illetve hagyományos 5 éves egyetemi vagy 3-4 éves főiskolai képzésben szerzett oklevél);
  • a pályázat benyújtásának időpontjában kormányzati szolgálati, közszolgálati, állami szolgálati jogviszony nem áll fenn;
  • az ösztöndíjprogramban történő sikeres részvétel esetén vállalja a területi közigazgatásban történő munkavégzést.

Az ösztöndíj összege: havi 130 000 Ft adómentes jövedelem, 12 hónapon keresztül.

A TKÖ Program várható időtartama: 2018. február 1. – 2019. január 31.

Jelentkezési határidő: 2017. október 31., 24 óra.

Részletes pályázati kiírás és jelentkezés:

Címkék:  

©2016 idStudio & SMThemes.com
IMPRESSZUM
Oldal info: [email protected]